Til sagsbehandler og kommune

Icare2 er kommunens samarbejdspartner, når det handler om barnet, den unge/voksne, der kæmper for at holde hovedet oven vande af den ene eller anden grund. Vi har at gøre med psykiske udfordringer - evt. diagnoser, som er havnet i kriminalitet, er igang med løsladelse, har misbrug, svært ved livsmestring generelt og/eller borgere, som overhovedet ikke har eller har et belastet netværk til hjælp til at komme videre.


Icare2 har ALTID relationen som ypperste arbejdsredskab og borgerne vil derfor også kunne nikke genkendende til, at vi er tæt på dem og bliver en tryg samarbejdspartner.  


Målet er, at skabe et udgangspunkt, som kan hjælpe den unge/voksne med at fortsætte sit liv i en konstruktiv retning. Dette kunne eksempelvis ske ved at støtte borgeren i valg af uddannelse og/eller arbejdssøgning, opstarte forløb i misbrugscenter eller psykiatri.


Icare2 lytter til kommunens virkelighed og behov. Vi efterlever de krav, som kommunen måtte have omkring handleplaner, dokumentation og afrapportering.

Vi gør meget ud af denne del, da vi ved, hvor vigtigt det er for et konstruktivt samarbejde med kommunerne og for den unge/voksne både her og nu og på sigt. Når der sendes eks. status til kommunen er denne forinden gennemgået sammen med den unge/voksne, så de altid ved, hvilken information, der bliver givet videre om dem. 


Icare2 lægger vægt på et tæt samarbejde med kommunerne og parterne i og omkring borgerens liv. Det kunne betyde et tæt samarbejde med primærvoksne/omsorgspersoner, SSP, dagtilbud, skole, praktiksted, misbrugscenter og politi.


Vi møder borgeren, hvor de holder til og ved godt at eksempelvis livet som hjemløs kan betyde, at man er et nyt sted og at aftaler kan være svære at overholde. Vi arbejder fleksibelt og er meget opmærksomme på at lægge vores aftaler med borgeren på tidspunkter, som giver bedst mulig mening for dem. 


Vores opgaver er meget forskelligartede og vi fungerer begge godt med en foranderlig hverdag og med opgaver som hele tiden justeres og tilpasses den unge/voksnes behov.